Mikä on Aktiva?

Aktivan toiminta on suunnattu sinulle nuori joka olet etsimässä työ- ja koulutuspaikkoja. Jos et vielä tiedä mitä työtä haluaisit tehdä tai mikä sinua kiinnostaa niin voit kokeilla erilaisia ammatteja työkokeilun kautta. Työttömänä työnhakijana sinulla voi olla mahdollisuus saada taloudellista tukea työkokeilun aikana. Saat myös tukea työnhaussa mm miten kirjoitetaan työhakemus ja ansioluettelo, mikä on työhaastattelu ja mistä työpaikkoja voi hakea. Jos et asu Paraisilla voimme tavata paikassa lähellä sinua, joten lähetä meille viestiä niin voimme sopia tapaamisen!

Aktiva tarjoaa toimintaa Luovan starttipajan kautta. Ympäristö luo nuorille työtehtäviä sekä mahdollistaa erilaisten projektien toteuttamista. Talosta löydät luovuutta sekä vapautta toteuttaa niin pienimuotoisia kuin suurempiakin ideoita. Voit siis vapaasti kertoa toiveistasi sekä kyvyistäsi ja me autamme sinua niiden toteuttamisessa.

Lue lisää työpajoistamme

Aktiva tukee ja antaa ohjausta koulutuksiin liittyvissä asioissa. Teemme opintokäyntejä kouluihin ja tutustumme erilaisiin koulutusvaihtoehtoihin.

Aktiva tekee yhteistyötä mm. TE-toimiston, koulujen, kaupungin eri osastojen ja yritysten kanssa jotta sinun tulevaisuudensuunnitelmat toteutuvat.

Aktivan toiminta on kaksikielinen joten saat apua ja tukea omalla äidinkielelläsi.

Kenelle?

Sinulle joka olet alle 29 vuotta

Sinulle joka asut Paraisilla

Sinulle joka mietit keskeyttäväsi tai olet jo keskeyttänyt opinnot

Sinulle joka olet työtön

Uutta ajankohtaista

Aktiva on taas aktiivinen

Olemme taas töissä! Ole yhteydessä!

Älä ole yksin ajatustesi kanssa vaan tule Aktivaan niin mietimme yhdessä asioita.
Toteuta suunnitelmasi!

Nuorten paja Aktiva on Paraisten kaupungin toimintaa, ja kuuluu hallinnollisesti Sosiaali- ja terveysosaston perhe-yksikön alaisuuteen. Toiminta on kehittynyt monien ESR-rahoitteisten hankkeitten (Future Files, Operation Work / NorrisJob, Owi ja Aktiva) ja toiminta on vakinaistettu 1.4.2008 lähtien. Aktiva rahoitetaan osittain ELY-keskuksen ja Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksilla.

Aktivassa käy vuositasolla noin 100 nuorta. Aktiva-asiakkaiden keski-ikä on noin 20 vuotta ja noin puolella on äidinkielenään ruotsi. Suurimmalla osalla asiakkaista (noin 75%) ei ole ammatillista koulutusta, joka tarkoittaa käytännössä sitä että suuri osa työstä nuorten kanssa on ammatinvalintaan liittyvää.

Yhteistyöverkosto on tärkeä työkalu Aktivan toiminnassa. Suurin osa Aktivan asiakkaista tulevat Turunmaan TE-toimiston kautta mutta myös sosiaalityö, perhetyö, peruskoulu, ammattikoulut sekä mielenterveystoimi ovat tärkeitä kanavia Aktivaan. Monet nuoret löytävät myös Aktivaan ystäviensä ja perheittensä avulla. Aktivan ovet ovat yleensä avoinna maanantaista perjantaihin.

Aktiva on mukana Varsinais-Suomen pajaverkostossa sekä ruotsinkielisessä ULA pajaverkostossa. Yhteistyömuodot ovat kokoukset, seminaarit, koulutukset ja erillaisten materiaalien levitys.

Aktivalla on ohjausryhmä joka keskustelee ja käy läpi Aktivan toimintaa. Ryhmässä tulee myös esille ehdotuksia ja kommentteja Aktivan toimintaan liittyen.

Aktiva on taas aktiivinen
Olemme taas töissä! Ole yhteydessä!
Aktivan lomat
Lomailemme seuraavasti
Jenni 1.7-5.8
Martina 2.7-5.8
Heini 6.7-31.7
Viveka 1.7-31.7

luova starttipaja on kesätauolla 29.6-7.8.
Aktiva on aktiivinen!
Olemme taas työpaikallamme 1.6 lähtien. Ole meihin yhteydessä jos sinulla on tarvetta siihen!
Jenni Lindroos
Toiminnanjohtaja / henkilökohtainen ohjaaja
Jenni Lindroos
050-5962108
Martina Oksanen
Etsivä nuorisotyö
Martina Oksanen
040-4885657
Heini Brushane
Luovan starttipajan ohjaaja
Heini Brushane
040-4885656
Viveka Lindqvist
Luovan starttipajan ohjaaja
Viveka Lindqvist
044-3585795
Image Image Image Image Image Image